17 februari 2016: Een wedstrijd schaatsen in Thialf

Dinsdag 17 februari ging een flink aantal wedstrijdrijders van de 5 Dorpen naar Thialf in Heerenveen voor het schaatsen van een wedstrijd.

Het was een zonnige, koude ochtend, een echte mooie schaatsochtend. Wij gingen deze ochtend echter niet naar de Jaap Edenbaan, maar naar Thialf. De wedstrijd was strak gepland, het pastte allemaal maar net, dus iedereen moest op tijd op het ijs zijn bij de starters. Voordat de wedstrijd begon, kon iedereen nog even de kunst afkijken bij de toppers die het uur ervoor aan het trainen waren. Een van die toppers reed bij ons nog mee bij de 500 meter;  Annette Gerritsen (zie foto 1).

Het werd een mooie wedstrijd waarbij er veel pr's werden gereden op het snelle ijs. Hierbij enkele foto's die een indruk geven van de schaatsochtend op dat superijs!

 

 

14 okt 15: Internationaal Pupillentoernooi te Deventer

Internationaal Pupillentoernooi in DeventerOp zaterdag 21 november 2015 wordt door de Deventer IJsclub het 29e Internationale Pupillentoernooi georganiseerd.
Tot deze internationale pupillenwedstrijd zullen in totaal 24 verenigingen worden toegelaten.
Wij hebben meer dan 24 verenigingen uitgenodigd en gaan daarom uit van het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Met deze brief willen wij uw vereniging graag uitnodigen om aan dit pupillenspektakel deel te nemen.
De wedstrijd zal om 08.00 uur beginnen en zal rond 12.00 uur afgelopen zijn. Vanaf 07.30 uur is de ijsbaan 'De Scheg' geopend.
De prijsuitreiking vindt direct na afloop van de wedstrijd plaats.

Het door u afgevaardigde team bestaat uit:
   - één DPA en één HPA
   - één DPB en één HPB
   - één DPC en één HPC

De te verrijden afstanden zijn:
   Pupillen A:   500 en 700 meter + marathon
   Pupillen B:   500 en 100 meter + marathon
   Pupillen C:   300 en 100 meter + marathon

Prijzen:
   • Alle pupillen strijden om de verenigingsbokaal en individueel volgens het eindklassement om medailles.
   • De verreden marathon kent wel prijzen, maar telt niet mee in het verenigingsklassement.
   • Vorig seizoen is de verenigingsbokaal gewonnen door het pupillenteam van Schaatstrainingsgroep Donia uit St Nicolaasga.
   • Alle deelnemers ontvangen een vaantje.
   • Per deelnemende vereniging worden twee sets met uitslagen uitgereikt.

Belangrijke mededelingen:
   • Het toernooi is alleen voor rijd(st)ers met een geldige KNSB licentie.
   • We hebben meer dan 24 verenigingen uitgenodigd en gaan daarom uit van het principe “Wie het eerst komt, het eerst maalt”.
   • De eerste 24 aanmeldingen zullen wij positief berichten. De overigen zullen dit jaar helaas op een reservelijst komen te staan.
   • Er kan tussen meisjes en jongens niet gewisseld worden, wel bestaat de mogelijkheid om in een hogere leeftijdscategorie te starten.
   • Mocht uw vereniging niet aan het Internationaal Pupillentoernooi deel willen nemen, dan verzoek ik u dit per mail mede te delen.
   • Wij verzoeken u de namen en de wedstrijdnummers van de deelnemende pupillen uiterlijk 13 november a.s. te mailen.
   • Voor actuele informatie over onze interclub verwijs ik u naar de website van de Deventer IJsclub.

Wij hopen uw club op zaterdag 21 november 2015 te mogen begroeten.


Met vriendelijke groet,

Ingrid Hoek
Wedstrijdsecretariaat Afdeling Hardrijden Deventer IJsclub

15 mrt 15: Sprintclubkampioenschap

Klaar voor de startOp zondagmorgen 15 maart j.l. meldden zich zo'n 50 clubgenoten op de baan, om mee te doen aan de sprintclubkampioenschappen.
Iedereen was goed gemotiveerd en er werd hard gereden: aan het eind van de wedstrijd bleek dat er maar liefst 34 persoonlijke records waren gereden!
Het beste resultaat werd neergezet door Maike Brinksma, die in de categorie neo-senioren een heus BAANRECORD op de 700m reed: 59,86 sec !! Fantastisch !!
Na afloop was in het restaurant 'JAAP' de huldiging van alle kampioenen, en werd het ook nog een supergezellige ochtend... kijk maar in het fotoboek !

20 feb 15: wedstrijddeelname seizoen '14-'15

Onze vereniging is op veel terreinen een zeer actieve club; op allerlei sportieve vlakken wordt er deelgenomen door onze clubleden.
Zo wordt vooral door de jeugdleden heel vaak meegedaan aan de wedstrijden. Bij de pupillen is de wedstrijddeelname zelfs 100% ...! In vergelijk met alle andere schaatsverenigingen, die schaatsen op de Jaap Edenbaan, zijn we zelfs de vereniging die het meest deelneemt aan de wedstrijden :wedstrijddlnm1415-700 Daar is de wedstrijdcommissie uiteraard heel blij mee, en natuurlijk ook wel een beetje trots op! We hopen dan ook, dat dit de komende seizoenen zo zal blijven. Het doet ons in ieder geval goed dat er zoveel enthousiaste leden zijn, die de trainers en overige ondersteuners zo stimuleren...

De wedstrijdcommissie

Scheidsrechtercursus KNSB

Bij het verrijden van de schaatswedstrijden, zijn veel vrijwilligers nodig.
Per wedstrijd zijn er een 12-tal(!) functies, die door vrijwilligers vervuld moeten worden. Zo moet er b.v. ook een scheidsrechter aanwezig zijn, anders kan de wedstrijd echt niet van start gaan.

Er gaan in oktober twee opleidingen voor scheidsrechter op baan/club-niveau van start, in Alkmaar en Hoorn. Het is een erg beknopte cursus (2 cursusavonden + een stagewedstrijd + een examenwedstrijd) en dus gemakkelijk te doen voor geïnteresseerden.
Ook voor onze baan in Amsterdam erg interessant, het zou goed zijn dat wij op de Jaap Edenbaan al onze wedstrijden kunnen laten verrijden met een capabele - en bevoegde wedstrijdleiding.
Meer cursusinformatie, ook over andere cursussen, kan je vinden op de website van de KNSB.
Opgeven kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bertus Roeleveld, Jurycoördinator Jaap Edenbaan