5 november 2016: Alternatieve trainingsuren voor wedstrijdschaatsers

De baancommissie Amsterdam heeft met Haarlem/Utrecht het volgende afgesproken:
Alle rijders met een wedstrijd- of trainingsabonnement kunnen in terecht op de volgende uren (zolang de Jaap Edenbaan gesloten is).

Lees meer...

5 november 2016: De Jaap Edenbaan is nog gesloten!

Wegens onverwachte technische problemen is de Jaap Edenbaan gesloten. Het gaat allemaal wat langer duren en het is nog niet bekend tot wanneer.

De commissies van 'de 5 dorpen' verspreiden updates met informatie per e-mail naar de leden. En aansluitend ook op de website en facebook.

De Jaap Eden IJsbaan betreurt het dat er niet geschaatst kan worden. Het bestuur van 'de 5 dorpen' uiteraard ook. Houd voor het laatste nieuws www.jaapedenbaan.nl nieuwsbrief, Facebook  of Twitter in de gaten.

29 jan 15: Weissensee 2015

Verslag van de Alternatieve ElfstedenTocht op de Weissensee, gereden in de laatste week van januari.

AEW01Ook dit jaar is weer een 10-tal 5-Dorpers op de Weissensee gesignaleerd.
En het goeie nieuws is: iedereen heeft de eindstreep gehaald! Hierbij heeft Han Stubert wel een heel bijzondere prestatie geleverd: ondanks materiaal- en lichamelijke pech (kapotte schaats en dito jukbeen) heeft hij "de Tocht der Tochten" gewoon volbracht.
Dat is de mentaliteit, die zo tekenend is voor de onze vereniging: Tandje erbij als het even tegen zit (en twee tandjes als het daarna weer gaat).
Han verscheen dinsdag 27 januari aan de start samen met Marijne, Ada, Lucia, Ingeborg en Erik-Jan.

Lees meer...

07 okt 14: Informatie winterseizoen

Het schaatsseizoen staat weer voor de deur, binnenkort gaat de Jaap Eden IJsbaan weer open en kunnen we weer glijden. Geen loopschoenen, skeelerwieltjes of racefietswielen meer, maar scherpe ijzers! We hopen natuurlijk op een heel lekker schaatsseizoen: met mooi weer, goede trainingen en snelle tijden. Hieronder informatie over het nieuwe seizoen :
1. Start van het seizoen:
De Jaap Edenbaan gaat op zaterdag 11 oktober weer open. Dan beginnen ook meteen de trainingen. Die week is het echter wel herfstvakantie, waarin misschien een aantal schaatsers en/of trainers naar Inzell (Duitsland) of elders gaat. De trainingen zullen dan wellicht hier-en-daar door een andere trainer waargenomen worden, maar de trainingen gaan in ieder geval door!

Lees meer...

22 sept 14: de laatste nieuwtjes over het nieuwe seizoen

Het zomerseizoen zit er bijna op, en dan gaan we weer het ijs op! Hier volgen wat weetjes :

1. Laatste bostraining
De laatste training is maandag 21 september in 's-Graveland.
Theo zal vanaf maandag 28 september training geven voor zijn groep en de recreanten op de voetbalvelden van ASV te Ankeveen en zal dan t.z.t. overgaan op de donderdagavond.
2. Laatste skeelertraining
De skeelertraining is donderdag 25 september voor het laatst !!
3. Schaatsclinic
Op zaterdagmiddag 20 september en 4 oktober van 16.00 uur tot 17.00 uur, zal er een clinic worden gegeven voor de jeugd bij het wedstrijdschaatsen met o.a. schaatsplank, technische uitleg, houding e.d. door Dirk vd Velden.
Deze wordt gegeven bij het clubgebouw van de Ankeveense IJsclub in Ankeveen.
Wil je hieraan meedoen? Geef je dan op via de mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
4. ALV
Vrijdag 26 september is er de Algemene Ledenvergadering !!!
Ook deze ALV wordt gehouden in het clubgebouw van de Ankeveense IJsclub te Ankeveen.
(zie voor meer info het betreffende artikel)
5. Vrijschaatsen in Dronten
Zondag 5 oktober schaatsen in Dronten 9.30 uur verzamelen bij de ingang van de ijsbaan 9.45 uur gaan we naar binnen. (zie voor meer info het betreffende artikel)

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag !
Groeten, de wedstrijdcommissie