14 nov 15: Begin van seizoen '15-'16

Onze voorzitterWat een start van het seizoen is dit geweest zeg! Ik durfde er haast niet over te beginnen, zo bijzonder is het eigenlijk. Want zeg nu zelf, de baan lag er op tijd in... Maar daarna was het lastig om toch die continue factor in het geheel te vinden. Eerst ruim een week dicht door problemen met de installatie en vervolgens gooit de wind, de hoge temperatuur en de regen roet in het eten. Op deze manier hebben diverse rijders al een uurtje of wat trainen en/of wedstrijden gemist.

De baan probeert dit op verschillende manieren te compenseren. Zo is besloten de baan een week langer open te houden. Ik hoop dat het vanaf eind december flink wat kouder wordt/gaat vriezen en dat dit tot Pasen zo blijft. Dan weet ik zeker dat die week extra open ook daadwerkelijk qua temperaturen wordt gehaald.

Voor jullie ligt het nieuwe jaarblad van onze vereniging, een blad waaraan weer hard is gewerkt.

Lees meer...

28 januari 2014: Vrouw met de hamer

Onze voorzitterMet trots schrijf ik mijn eerste “Vrouw met de hamer” voor de nieuwe website. Wat is de nieuwe site mooi geworden, zeg, en wat is er hard aan gewerkt ! Mijn complimenten en mijn dank aan allen die dit prachtige resultaat mogelijk hebben gemaakt !

Tegenwoordig gaat informatie steeds meer digitaal, zo ook binnen onze vereniging. Ik hoop en neem aan dat deze nieuwe website jullie allen goed en op een makkelijke manier kan voorzien van alle nieuwtjes en andere belangrijke informatie over onze vereniging en zijn activiteiten.

Afgelopen week stond in het teken van vele bijzondere schaatswedstrijden. Samen met Michel Mulder op de foto ... !Zo begon het zondag 19 januari toen enkele pupillen A en 1e jaars junioren C schaatsers van onze club meededen aan de Amsterdamse IJsclub Bokaal. Een verslag hiervan vinden jullie elders op deze website.
Op woensdag de 22ste reisden diverse rijders, trainers, juryleden en supporters van onze vereniging af naar Thialf ! Zie het betreffende artikel op deze site. In totaal zijn er deze dag meer dan 60 persoonlijke records gereden. Wat een waanzinnige topprestatie... En, als kers op de taart zijn er nog diverse rijder(tje)s op de foto gegaan met Michel Mulder, de tweevoudig wereldkampioen sprint, die daar toevallig ook aan het schaatsen was... !

Lees meer...

01 oktober '13 - begin van een nieuw schaatsseizoen !

Esther van der Heijden Bij het schrijven van deze “vrouw met de hamer” zijn 'het Startschot' en de Algemene Ledenvergadering net achter de rug.
Ik ben nog aan het nagenieten van de belangstelling die er deze dag vanuit onze leden was, de resultaten die we het afgelopen jaar hebben geboekt, het interessante verhaal dat door Folkert Buiter en Jacco Jan Leeuwangh over Icedome Almere is gegeven, de loterij die door Bram de Groot is geregeld, de lekkernijen die door Bakkerij Kruimer en Jolanda’s Taartatelier zijn aangeboden bij de koffie en de prachtige accommodatie van de Ankeveense IJsclub waar weer kosteloos gebruik van hebben mogen maken.

Nog meer genieten was het een week later toen we met circa 60 leden in de leeftijd van 6 tot circa 70 jaar op de ijsbaan van Dronten onze eerste rondjes hebben gereden. Enkele foto’s die deze middag zijn gemaakt zijn terug te vinden anderaan (in de footer) op de site en in de Glossy 2013-14.

In eerdere versies van “Vrouw met de hamer” heb ik al vaker stilgestaan bij de vrijwilligers die iedere vereniging heeft en hoeveel zij waard zijn. Ook wij hebben vele vrijwilligers die belangeloos onwijs veel werk verzetten! Tijdens de ALV heb ik al mijn blijk van waardering daarover aan hen uitgesproken en langs deze weg wil ik dat absoluut nog een keer doen! Dank aan hen die keer op keer vele uren bezig zijn om alles binnen de vereniging draaiende te houden. Chapeau!

Helaas heeft iedere vereniging vaak een tekort aan vrijwilligers en zo ook onze vereniging. Op de vacaturepagina op deze site staan enkele van deze vacatures binnen onze vereniging weergegeven. Allen van afzonderlijk groot belang dat ze op korte termijn worden ingevuld, omdat op dit moment de huidige vrijwilligers soms (tijdelijk) dubbele functies bezetten. Dit is voor hen extra belastend, wat zelfs op de lange termijn demotiverend kan gaan werken: waardoor je als vereniging meer risico’s gaat lopen. Soms brengt een gebrek aan vrijwilligers ook andere risico’s met zich mee. Zo hebben we (bestuur en jeugdcommissie) dit jaar moeten besluiten om het jeugdschaatsen op de vrijdag het komende seizoen te staken. Door een gebrek aan begeleiders konden we de veiligheid op het ijs en de kwaliteit van het lesgeven niet -meer- garanderen. Het besluit is met pijn in het hart genomen, maar veiligheid boven alles. Langs deze weg een compliment en een dank aan de twee personen die zich hadden aangemeld, helaas was het niet genoeg om het vrijdagschaatsen te laten doorgaan. We hopen dat de trend van teruggang van vrijwilligers wordt doorbroken, zodat we als vereniging weer kunnen groeien. Help jij ons hierbij? Kijk op onze vacaturepagina en meld je aan!

Het wordt tijd dat ik deze “vrouw met de hamer” ga afronden. Ik wens jullie veel leesplezier met de nieuwe Glossy, veel kijkplezier op onze nieuwe website en ik hoop dat we weer een gezellig seizoen tegemoet gaan met veel ijspret op binnen-, buiten- en natuurijsbanen!

Fijne winter allemaal,

Groetjes,
Esther

01 juli '13 - Zomerreces

Het is alweer een tijd geleden dat ik een “Vrouw met de hamer” heb geschreven. En jeetje…. Ik moet toegeven dat ik echt last had van een gebrek aan schrijversinspiratie. Ik denk dat ik tot nu toe wel zeven keer ben begonnen en zes keer dus het resultaat weer in de prullenbak heb gedaan (lees: de 'delete'-knop heb gebruikt). Ik hoop dan ook maar dat het me deze keer wel lukt !

Het seizoen 2012/2013 is alweer afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn zelfs alweer begonnen. Wat gaat de tijd toch snel. Na het seizoen hebben een aantal personen afscheid genomen van hun taken binnen een commissie of als begeleider of trainer. Al deze personen zijn binnen hun commissie of anderszins al bedankt, maar langs deze weg wil ik hen nogmaals hartelijk bedanken voor hun belangeloze inzet en het overdragen van plezier, kennis en ervaring. Sommige functies zijn inmiddels ook alweer ingevuld door nieuwe vrijwilligers. Aan hen langs deze weg een hartelijk welkom en heel veel plezier en succes de komende tijd/jaren binnen onze vereniging !

Lees meer...

11 februari '11 - Stilstand is achteruitgang

Wie kent de uitspraak niet: stilstand is achteruitgang. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog steeds niet achter ben of deze uitspraak ook daadwerkelijk waar is, maar persoonlijk blijf ik ontwikkeling altijd wel leuk en uitdagend vinden en voel ik me dan vaak het beste.

Maar volgens mij is de situatie of het moment er soms gewoon niet naar om in ontwikkeling te blijven. Maar of dat dan meteen ook achteruitgang is? Is het niet zo dat stilstand soms ook een moment van bezinken is, zodat je daarna weer makkelijker kan ontwikkelen en verbeteren? Kijk maar naar de ontwikkeling van een kind, vaak krijgt een kind naar een week ziek zijn opeens een groeispurt. En wat te zeggen van Yvonne van Gennip die in 1988 na een griepperiode de Olympische Spelen begon en vervolgens 3 maal goud won.

Lees meer...