Vacatures

Vrijwilliger worden

Onze club draait op vrijwilligers, zonder hen zou de vereniging niet kunnen bestaan !!


vrijwilligersVrijwilligers gezocht
Zoals eigenlijk iedere (sport)vereniging, heeft ook 'de 5 dorpen', -die het hele jaar door actief is- een grote behoefte aan (enthousiaste) vrijwilligers. Mensen die bereid zijn hun steentje bij te dragen aan allerlei activiteiten voor de club, zijn onmisbaar.

Het kost u weinig tijd ...!
Een wijdverbreid misverstand is, dat deze activiteiten erg veel vrije tijd zouden 'vreten'. Dat is beslist niet waar: De meeste activiteiten hoeven helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen: zo kost b.v. een functie in de jury of als begeleider u gemiddeld maximaal één uurtje in de week.
Daarnaast is het ook nog zo, dat u vaak toch al op het terrein van de schaatsbaan aanwezig bent. U hoeft zodoende niet extra (auto)kilometers te maken.

Goed te combineren met begeleiding
Voor veel functies geldt bovendien, dat het vervullen ervan meestal prima te combineren is met de begeleiding van uw kind(eren).

U bent de baas over uw eigen tijd
Een ander veel gehoord argument is, dat men geen controle meer zou hebben over de eigen vrije tijd. Ook dat is niet waar: om b.v. de jurytaken van een vrijwilliger zo flexibel mogelijk te houden, kunt u zelf b.v. van te voren aangeven wanneer het jureren u het beste uitkomt. En kunt u bij nader inzien toch een keertje niet; dan is er vaak wel iemand anders die incidenteel de activiteit kan overnemen (mits ons vrijwilligersteam natuurlijk groot genoeg is). Een groot team schept zodoende meer flexibiliteit, een extra reden om u nu op te geven...
Vele handen maken per slot van rekening licht werk !

Doorstroming vrijwilligers
Daarnaast is het belangrijk, dat er doorstroming is in het team van vrijwilligers. Dit om de organisatie gezond, dynamisch & modern te houden!

Begeleiding door de club
De vereniging laat u bovendien echt niet aan uw lot over, en ook niet opnieuw het wiel uitvinden. Als u zich als vrijwilliger aanmeldt -of als er iets overgenomen wordt-, krijgt u een goede begeleiding of zelfs een korte cursus.

Extra sociale contacten
Ook brengt een functie in een sportclub vaak nog leuke sociale contacten met zich mee ... !

Kortom: er zijn redenen genoeg om u nu aan te melden voor een (kleine) functie.
Vooral de ouders van onze jongste rijd(st)ers hebben de toekomst van onze vereniging in handen!
Op hen wordt met nadruk een beroep gedaan.Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?

Vacatures

Eerst toch nog even 2 opmerkingen:
Opmerking 1:
Alle wedstrijden die op de Jaap Edenbaan gereden worden, vallen uiteindelijk onder de verantwoord- JEB-jurytorenelijkheid van de KNSB. Er is een relatief groot team van juryleden nodig, om volledig aan de strenge KNSB-eisen te voldoen. Als een juryteam niet helemaal compleet is, en er zijn twijfels over de gereden tijden, dan kan de KNSB incidenteel besluiten om de uitslag niet te accepteren. Dit kan dus vervelende gevolgen hebben voor de betreffende rijd(st)er, die hierdoor gedupeerd kan worden.
Opmerking 2:
De meeste juryleden voeren hun activiteiten uit vanuit de jurytoren op de Jaap Edenbaan, en zitten zodoende lekker 'hoog & droog' tijdens hun activiteiten. Ze hebben daardoor een heel goed overzicht op de verrichtingen van de rijd(st)ers. Op zich is dit alleen al een reden om af-en-toe jurylid te zijn. Het is echt een aparte belevenis !

Momenteel heeft onze club behoefte aan de volgende vrijwilligers :

Diverse Juryleden
Jury aan het werk in Thialf
Tijdswaarnemers (handklokkers)
Per wedstrijd zijn er 6 tijdwaarnemers noodzakelijk, dit is een KNSB-eis, om de juiste tijd van de rijd(st)ers te registreren. Het zgn. 'handklokken' vindt plaats door de tijd van de rijd(st)ers met stopwatches op te nemen.

Starter
In deze functie leid je het starten van de wedstrijdrijd(st)ers in goede banen, en geef je uiteindelijk het startschot !
Eerst vraag je de schaats(t)ers naar de start, dan geef je het commando "Klaar voor de start !", en tenslotte schiet je de rijd(st)ers weg. Het is echt leuk om te doen ! Het lijkt misschien moeilijk, maar dat valt ontzettend mee !

Scheidsrechter
Als scheidsrechter overzie je alle activiteiten op de baan tijdens de wedstrijd. Je bemiddelt bij eventuele meningsverschillen, en neemt -indien noodzakelijk- een beslissing. Verder controleer je voor aanvang van de wedstrijd of er voldoende juryleden zijn & of alles goed is voorbereid (tijdsregistratiesysteem, bel voor de laatste ronde, oogopnemers op het ijs bij de finish, enz).

Oproep: meldt u aan als jurylid, en volg -indien gewenst- een gratis jurycursus!
Op de website van de KNSB is meer informatie over al deze KNSB-juryfuncties te vinden.

Overige functies
Jeugdgroepje
Begeleiders/coaches jeugd
Ook de jeugdcommissie vraagt aandacht wegens een groot tekort aan begeleiders/coaches met alle gevolgen van dien. Als begeleider ben je verantwoordelijk voor de lessen die aan de jeudschaats(t)ers wordt gegeven. Je brengt de jeugdleden de elementaire vaardigheden van het schaatsen bij.
Hiervoor hoef je zelf echt niet perfect te kunnen schaatsen: het gaat er vooral om, de kinderen met plezier een uurtje te laten schaatsen ! Je krijgt een instructieboekje van de club, met allerlei leuke oefeningen. Als beginnend begeleider sta je bovendien vaak met z'n tweëen voor de groep. De club kan je in het begin goed helpen bij de activiteiten.

Coördinator public relations & communicatie
Tevens is er dringend behoefte aan een bestuurslid in de vorm van een coördinator-communicatie, die naast de websitecommissie (bestaande uit de personen: Willem Gorter -recreanten-, Daniëlle Klok -jeugd- en Han Stubert -wedstrijdrijd(st)ers-) de inhoud van de jaarlijkse glossy (de Vijfslag) op zich neemt, en tijdens bestuursvergaderingen verslag aan het bestuur kan doen.
Tot slot zal deze persoon zich -samen met anderen- inspannen om sponsors te vinden, o.a. voor advertenties in de glossy en reclame op de schaatskleding.

Jeugd bostrainingJeugd bostrainer
Trainer (m/v) voor de bostraining van de jeugd, voor de duur van 6 weken in de herfst. Dit voorafgaand aan het seizoen, voor de opening van Jaap Edenbaan. Tijdstip & dag zijn in overleg met de jeugdcommissie te bepalen.
Meer info is te verkrijgen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?      Help !      Help ?